024-6413203

Nieuws

Wesso Elektro Wijchen bv werkt met BIM!

- 16-09-2014

De meest ingrijpende innovatie van de laatste jaren in de bouw is het ‘virtueel bouwen’ of BIMMEN.

BIM staat voor: Building Information Modeling, oftewel: Bouw Informatie Modellering.
Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging. De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt dat de kans op faalkosten groot is.

BIM is de oplossing die ervoor zorgt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheert in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. 

Bij Wesso Elektro Wijchen bv volgen we de ontwikkelingen in de branche op de voet. Steeds vaker worden projecten in bouwteamverband uitgevoerd samen met o.a. architecten, aannemers en W-installateurs. De huidige markt vraagt een efficientere manier van werken met daarbij kortere doorlooptijden en zo minimaal mogelijke faalkosten. Wij willen daarbij in een vroeg stadium meedenken over de ontwerpen en stemmen tekeningen af op die van andere partijen om fouten te voorkomen.  Steeds vaker krijgen wij de vraag of wij met het online platform BIM kunnen werken. Ja dus!

Om te kunnen modelleren met BIM heeft Wesso Elektro Wijchen bv een werkplek ingericht met BIM-software zoals Autodesk Builing Design Suite en Stabiplan for Revit, met daarbij behorende softwarelicenties en nieuwe hardware. De technisch tekenaar oftewel BIM-modelleur is opgeleid bij software fabrikant Stabiplan en heeft daarbij de trainingen Stabicad for Revit E-Basis en Stabicad for Revit E-installatietechniek doorlopen.

BIM staat nog in de kinderschoenen. BIM is nog geen standaard werkwijze in projecten en veel andere bouwpartijen kunnen nog niet met BIM werken. Bij Wesso Elektro Wijchen bv kunnen we parallel in Autocad (conventioneel) en in Revit (3D BIM) werken. Een deel van een project kan dan gemodelleerd worden in Autocad en een deel ervan ook in Revit (BIM), er kan dan goed gecontroleerd worden of leidingen elkaar in de weg zitten. Om klaar te zijn voor projecten in de toekomst blijft Wesso Elektro Wijchen bv de ontwikkelingen in de markt op de voet volgen!

Ook uw partner voor: NEN3140 keuringen, Noodverlichtingsinspectie’s incl. logboek, camerabeveiliging, alarmering, data-netwerken, EIB-domotica installatie’s en alle voorkomende elektra werkzaamheden.« terug naar overzicht

Contact

© 2022 - Wesso